z_Iværksættere i Afrikas Digitale Transformation

Iværksættere i Afrika’s Digitale Revolution 2.0

En link til artikel i Globalnyt om mødet, som  foregik i IDA d. 24 januar 2018 med 70 deltagere og du kan her finde oplæggene fra oplægsholdere:

· Nordic Impact Fund. Lisbeth Stausholm Zacho – CEO. Her er Nordic Impact Funds presentation 24 januar 2018

· Maternity Foundation. Anna Frellsen CEO. Her er Nordic-Impact-Funds-presentation 24 januar PDF 

· M-PAYG ved Diana Lundgren: M-PAYG presentation 24 januar 2018 samt en artikel M-PAYG solpaneler til allemandseje artikel

· René Taus Hansen fra Udenrigsministeriet fortæller om innovation i udviklingssamarbejdet Presentation Innovation – Udenrigsministeriet – PDF

Afrika er midt i en digital transformation, hvor internet og smartphones er ved at blive allemandseje. Dette har åbnet for nye muligheder for digital socialt iværksætteri og brug af digitale platforme. Disse går fra initiativer i Afrika, som er er fuldt velgørende til forretningsidéer på almindelig markedsvilkår.

Sociale iværksættere i Afrikas Digitale Transformation 1.0 

Tirsdag d. 21 marts 2017 i IDA hørte 70 deltagere om unge danske digitale iværksættere dele deres erfaringer fra samarbejdet med iværksættere i Afrika. Det var spændende!

17.00 Introduktion Hans Peter Dejgaard

17.15   Jacob Lennheden. Overblik over iværksættere i KenyaTidl. CEO Yum.co.ke, Stifter Innovate Kenya og Escalino. Jacob præsentation overview 21 marts 2017

17.40   Martin Nielsen, CEO, Mdundo (fra Nairobi via BlueJeans) Martin Mdundo musiktjeneste

18.10  Johan Juul Jensen, CEO, Mobilized Construction Mobilized Construction IDA 21 marts og her en kort video. 

19.05  Teit Knudsen, Founder and CEO, Fuuzo. Teit Knudsen Fuuzo  

19.25  Diskussion og spørgsmål (panel og salen)

20.00 Afslutning

Baggrund:

Afrika er midt i en digital transformation, hvor internet og smartphones er ved at blive allemandseje. Dette har åbnet for helt nye muligheder for digital socialt iværksætteri som middel til jobskabelse og fattigdomsbekæmpelse. Kom helt tæt på, når 3-4 danske digitale iværksættere, som deler deres erfaringer fra samarbejdet med iværksættere i Afrika.

Afrikas digitale transformation har skabt nye muligheder for iværksætteri på den digitale front. Nogle af minder om de nye digitale tjenester, som vi ser i Danmark, men mange er også startet af folk, der er trætte af traditionel udviklingsbistand – og derfor vil finde nye innovative måder at skabe jobs og finde konkrete løsninger på.I en tid med kraftigt skåret udviklingsbistand, skal vi finde ny måder hvorpå dansk viden og industri kan gøres relevant i en udviklingskontekst. Både som middel til udvikling men også som muligt fremtidigt handelsmarked.

Temaaftenens ramme sættes med oplæg fra Jacob Lennheden om hans arbejde med at coache/mentor for unge digitale Kenyanske iværksættere, om deres drømme, deres visioner og om hvordan de vil skabe deres egen fremtid. Derudover hører vi oplæg fra tre unge danskere der har startet tech-startups I Kenya, og om de udfordringer og erfaringer de har gjort sig. Et eksempel er www.mdundo.com, som er Afrika’s største online musiktjeneste startet i samarbejde med kendte afrikanske musikere.