[vc_row el_position=”first last”] [vc_column width=”1/2″] [vc_column_text el_position=”first last”]

Hvordan sikrer firmaer og NGO’er at udviklingsprojekterne ikke går i stå når de tager hjem? Arrangementet er en introduktion til kapacitetsopbygning i udviklingsprojekter, hvorfor det er vigtigt og hvilke erfaringer der er på området.

En del firmaer og NGO’er arbejder i dag med udviklingsprojekter i udviklingslande, men hvordan sikrer man, at projekterne ikke går i stå når ens udsendte tager hjem igen? Hvad er faktorerne for, at projekterne ikke kun løser problemer nu og her, men også er med til at skabe udvikling i fremtiden?

Med udgangspunkt i to cases med to forskellige vinkler, vil arrangementet introducere dig til begrebet kapacitetsopbygning, der handler om at sikre det langsigtede perspektiv i udviklingsarbejdet. Vi vil diskutere, hvorfor kapacitets opbygning er en vigtig del af udviklingssamarbejdet og vil komme ind på, hvad man skal være opmærksom på, når man ønsker at indtænke kapacitetsopbygning i sine udviklingsprojekter. Vi vil tale om hvilke muligheder er der, samt hvilke erfaringer der er med kapacitetsopbygning i udviklingslande. 

Program

 

18.00 Velkomst og Kort introduktion til kapacitetsopbygning

18.15 ”Teknologioverførsel og deltagelse – case Bolivia” v/ Vibeke Andersson, Lektor, Aalborg Universitet København

Teknologioverførsel er en af metoderne til kapacitetsopbygning og har gennem årene været et centralt punkt i den danske bistand til udviklingslande. Ofte har denne teknologioverførsel haft fokus på det tekniske aspekt og mindre fokus på modtagernes behov og den kontekst som teknologien indgår i lokalt. Oplægget vil tage udgangspunkt i en bestemt projekt med teknologioverførsel i Bolivias Potosí-departement, men vil også diskutere udfordringer ved teknologioverførsel generelt.

19.00 pause m. spisning

19.30 Foredrag v/IUG om hvordan de arbejder med kapacitetsopbygning i deres projektarbejde. Nærmere beskrivelse følger!

20.15.  Opsamling

Efter foredragene er der mulighed for at netværke og at spørge ind til IUGs arbejde og høre til mulighederne for at være frivillig i IUG.   

Seminaret er et samarbejde mellem Ingeniører uden Grænser(IUG) og IDAsamfundsforum.

Kort om IUG
Ingeniører Uden Grænser (IUG) er en NGO, der arbejder for at sikre et liv efter overlevelse. Gennem hjælp til selvhjælp yder IUGs frivillige ingeniører og teknikere bistand til projekter i udviklingslande og katastrofeområder. Vi skaffer bl.a. rent vand, et sted at bo og en tro på fremtiden.

Mere information www.iug.dk

 

[/vc_column_text] [/vc_column] [vc_column width=”1/2″] [vc_column_text el_position=”first”]

Arrangementsnummer
308303
Dato

Onsdag, 30. oktober 2013 – 18:00 til 20:30

Arrangementssted

Ingeniørhuset i København
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

 

Arrangør:

IDA-Ks Samfundsforum

 

Tilmeldingsfrist:

28-10-2013

[/vc_column_text] [vc_column_text el_position=”last”]

Priser

Deltagertype Pris i DKK
Medlem af arrangør 0,00 kr.
Ekstern 200,00 kr.
Ekstern studerende 50,00 kr.
Firmamedlem 0,00 kr.
Ingeniør, ej medl. IDA 2.200,00 kr.
Ledigt IDA-medlem 200,00 kr.
Medlem 200,00 kr.
Seniormedlem 200,00 kr.
Studiemedlem 50,00 kr.

[/vc_column_text] [/vc_column] [/vc_row]